maanantai 4. helmikuuta 2013

Lääkärireissu

Kävin lääkärissä näyttämässä kättä ja jalkaa, kun molemmissa on nivelkipua. Pottuvarpaan tyvinivel on ollut kipeä jo pitkään ja sitä on väitetty mm. alkavaksi vaivaisenluuksi, jolle ei voi tehdä mitään (ja sitä paitsi, kyllä niillekin kuulemma voi) mutta kun käteenkin alkoi koskea, totesin, ettei tämä nyt ainakaan mikään vaivaisenluu ole.

No lääkäri kokeili ja tunnusteli (ja pikkupoika itki vieressä, että näpit irti mun äidistä). Torstaina menen kuvaamaan ne. Verikokeitakin otetaan (ja samalla myös kolesteroliarvot). Nivelrikkoa tai reumaa... PLAAAH! Oon 34-vuotias, minulla ei kuuluisi olla vielä kumpaakaan. No mutta katotaan, mihin tässä päädytään. Pitää varmaan ruveta tuoretta inkivääriä vetämään, se kuulemma auttaa nivelkipuihin.

Mutta on tosi tympeetä, jos tuota jalkaa ei voi korjata, kun se ei liiku yhtä hyvin kuin toinen puoli. Vaikuttaa sellaisissa asioissa kuin askelkyykky ja varpaille nousu. Kun väistän kipua ja puutteellista liikerataa, paino menee pienemmille varpaille ja se vaikuttaa ensin nilkan asentoon ja siitä sitten ylöspäin. Mutta kaiken kaikkiaan, onhan tämä vähän tämmöinen first world problem. Toisilla ei ole käyttövettä, meikäläisellä varvas ei käänny kunnolla. Ei se mua estä juoksemasta. Ei välilevyn pyllähdyskään estänyt siskoo.

3 kommenttia:

 1. Voi ei! :( Toivottavasti se voidaan korjata tai ainakin sitä voitais helpottaa! Tsemppiä!

  Sain vihdoin vastattua sun ajat sitten heittämään haasteeseen! :)Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti lääkäri ei anna mitään tyhmiä tuloksia sieltä :/ Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tsempistä :) Molemmat tähän astiset vaihtoehdot kuulostaa niin vanhojen ihmisten vaivoilta, että mielellään olisin siirtänyt niitä tulevaisuuteen muutaman vuosikymmenen verran. Mutta en osaa oikein vielä hätäillä mistään, tutkitaan nyt ensin, itketään sitten. ;)

  VastaaPoista