tiistai 29. tammikuuta 2013

Salitreenivinkkejä kaipaisin

Ja etenkin jalkaosastolle. Meidän kuntosalilla kun ei ihan hirveästi vaihtoehtoja ole. Siellä on peruslaite (en edes ala arvailemaan nimeä) etureisiä varten ja vähän luovuutta käyttäen samalla säädöllä pystyy tekemään takareidet puoli kerrallaan vieressä seisten. On siellä sellainen vatsallaan pötkötettävä takareisilaitekin, mutta siitä on säätöruuvi ilmeisesti kadonnut ja asetukset on huomattavasti pidempisääriselle, niin en pysty sitä oikein hyödyntämään. Sitten on tankoja ja vapaita painoja. Mutta sitten olisi esimerkiksi alatalja, jolla voisi periaatteessa tehdä jos jonkinlaista jalan heiluttelua, kun olisi vain ideoita. Siellä on vähän kummallisia vaihtoehtoja kahvoiksi mutta muistaakseni sieltä joku remmin tapainen löytyisi, jonka voisi nilkkansa ympärille laittaa.

Haluisiko joku auttaa? Vai onko otettava salikortti ja personal trainer?

3 kommenttia:

 1. Ihan peruskyykyt sekä eteen että sivuille ovat uskomattoman tehokkaita ja monipuolisia. Pitkiä sarjoja vaan ja lisäpainot käsiin, jos tuntuu, ettei riitä.

  VastaaPoista
 2. Peruskyykyt eteen ja sivuille sekä askelkyykyt jonkun pienen painon kanssa on musta perusjutut. Sitten voi tehdä pohkeet vaikkapa steppilaudan/portaan kanssa. Kyykkyihin voi ottaa painoksi käsipainon tai kahvakuulan. Etureisilaite on minusta oikein hyvä, eli sillä saa rääkättyä.

  Alataljassa mä teen takareidet, eli hihna nilkan ympäri ja sitten heitän jalkaa taaksepäin, eli naama on laitteeseen päin. Myös olen nähnyt tehtävän samalla tekniikalla sisäreisiä eli ollaan heitettävä jalka laitteeseen päin ja jalkaa heitetään sitten toisen jalan edestä poispäin laitteesta.

  Uskoisin, että noilla pääsee jo tosi pitkälle:)

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos vastauksista! Noita sivukyykkyjä (vai mitä ne nyt on, askelkyykky sivulle?) teinkin viimeksi käsipainojen kanssa ja tosiaan peruskyykkyä tangolla ja askelkyykkyä pienemmällä tangolla oon tehnyt aikaisemminkin, mutta voisin koittaa alataljaa hyödyntää ehkä enemmänkin.

  VastaaPoista