perjantai 1. maaliskuuta 2013

Inkivääri

Mun äitini oli kuullut mun vanhalta biologian opettajalta, että nivelkivut lähtevät tuoreella inkiväärillä. Oli auttanut vanhalle opettajalle, ja kun äidillä oli ollut polvi niin kipeä, että autoon meneminen ja autosta nouseminen olivat tehneet pahaa, äiti kokeili inkivääriä. Minä tietysti kysyin, että mikä siinä polvessa oli, mitä lääkäri sanoi. Äiti sanoi, että no en kai minä lääkäriin, kun se inkivääri auttoi. Mitä sitä turhia sitten... :)

No minä ostin oman juurenpalaseni eilen. Äiti on kuulemma päivittäin sellaisen sentin pätkän ottanut, syö minkä kanssa syö, joskus jopa paljaaltaan. Yritin udella, että sentin pätkän minkäpaksuisesta palasta, mutta taitaa siellä päin marketeissa olla tasalaatuisempaa muhkulajuurta, kun ihan vaan siitä inkivääristä se sentti.

Nyt kaipaisin ideoita ja vinkkejä!

Inkivääri on minulle entuudestaankin tuttu, olen käyttänyt raastettua inkivääriä ruoassa mausteena, esimerkiksi wokkiin sopii oikein hyvin, mutta en oikein tiedä, saako sitä tässä lääketarkoituksessa kypsentää. Makuhan siinä paljaaltaan on ihan älyttömän vahva. Äiti on kuulemma mm. rahkan tai jogurtin kanssa sitä nauttinut. Minä otin tuohon viereeni tilkan rasvatonta vaniljajogurttia, johon olen sekoittanut pieneksi silputun inkiväärin palasen. En uskalla maistaa.

Onko teillä kokemuksia tuoreen inkiväärin käytöstä ylipäätään? Minkä kanssa sitä kannattaisi miksata? Pitäisiköhän se hukuttaa johonkin puolen litran smoothieen vai kävisikö sen maku yllättävästi yhteen jonkin vaikka appelsiinin kanssa? Sellaisen, jota ei tarvitsisi vetää puolta litraa, että saa sen reilun teelusikallisen raastetta uppoamaan? Menettääkö se kaikki ihmeparantavat ominaisuutensa, jos sen kypsentää ruoassa mausteena? 

Nivelrikko ei antibiooteilla parane, mutta joutaahan tuota kokeilla, paraneeko inkiväärillä. Eipä tuo ainakaan pahenna tilannetta. Fysioterapeutille pääsen maaliskuun puolessa välissä, katsotaan, mitä varpaalle sitten kuuluu.

6 kommenttia:

 1. Mie ainakin juon inkivääriteetä eli siis tuota inkivääriä raasteena kuumaan veteen, tilkka sitruunaa ja hunajaa ja alas. On maailman paras flunssajuoma. Enkä usko että siinä teho-ominaisuudet häviäisivät kun tuota yleisesti terveysjuomana pidetään.
  Mulle tulisi juuri mieleen inkivääri-appelsiini jogurtti! Tai sitruuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys vielä, että tottumattomalle inkivääri voi olla sitten vatsalle tujua tavaraa. Tai sitten pitkässä käytössä voi myös ilmetä vatsaongelmia: polttelua, närästystä yms.

   Poista
 2. Söin viime keväänä änkyräpolveeni Nokkos-Kalkki-Inkivääri + vihersimpukka -tuotetta, jonka koin omaan vaivaani useamman kuukauden käytön jälkeen täysin riittämättömäksi. En torppaa inkiväärin mahdollisia muita hyviä ominaisuuksia, mutta ei se ainakaan minun niveltäni miksikään muuttanut. :) Kannattaa kokeilla valmisteita, joissa on glukosamiinia, kondroitiinia tai MSM:ää tai vaikka kaikkia. Olen blogissani kirjoitellut siitä Doctor's Best -ihmelääkkeestä, ja minulla se ainakin on tehonnut paremmin kuin tuo vihersimpukkajuttu. Toisaalta kannattaahan sitä inkivääriäkin aluksi kokeilla, eihän noista koskaan tiedä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän niistä tiedä, ennen kuin kokeilee. Tällä hetkellä voin ainakin kokeilla sitä flunssalääkkeenä. :/ Mutta taidan tutustua myös noihin muihin vaihtoehtoihin.

   Poista
 3. Polvivaivainen äitini myös vannoo inkiväärin nimeen. Kannattaa raastaa tai pilkkoa se ihan pieneksi ja vain nielaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun se on niin tujua... :/ Toisaalta Muumimammakin sanoi, että hyvänmakuiset lääkkeet eivät tehoa.

   Poista