torstai 30. elokuuta 2012

Rytmihäiriöitä

Kesä on mennyt vähän aallokoilla ajelehtiessa. Kaikenlainen rytmi kadoksissa ja painonmuutokset vain ylöspäin, uusia suunnitelmia ja niiden toteuttamatta jättämisiä, halua tehdä "asioille" jotain, mutta ei oikein tietoa siitä, mitä nämä asiat ovat, ja mistä päästä niitä lähtisi ratkomaan.

Rytmi hukassa. Siitä se kaikki lähti. Sattumalta (en todellakaan usko, että näillä kahdella olisi mitään syy-seuraus-suhdetta keskenään) Pikku Tyttöni kerho loppui suurin piirtein samoihin aikoihin, kun olin kaikista väsyneimmilläni. Se vähäkin järki, mikä arjen pyörittämisessä oli koulun ja kerhon myötä, otettiin pois. Vaikka väsymyksestäni pääsin, rytmi ei palautunut, koska ei ollut sitä samaa, mihin palata.

Tajusin sen eilen, kun kävimme hakemassa lähiperhepuiston esitteen kerhohakemusta varten. Istuin pihalla ja lapset leikkivät hiekkalaatikolla ja minä ajattelin, että kyllä se tästä. Pitkästä aikaa tuntui hyvältä. Ehkä pikkukaveri on kasvanut niin isoksi, ettei malta rataslenkkeillä yhtä pitkiä matkoja kuin viime talvena, mutta ainakin meillä on taas kaksi kertaa viikossa pitelemätön syy lähteä liikkeelle.

Kerhossa on tilaa, joka ryhmässä. Tänään kävimme tutustumassa perhekahvilassa, laitan hakemuksen netissä ja lapsi aloittaa kerhon ensi viikolla. Tänään on viimeinen torstai-pilates ja syyskuussa jatkuu sunnuntai-illassa. Ruokarytmikin on palautumassa normaaliksi, eiköhän se kohta ala vaa'allakin näkymään. Mitatkin otin pitkästä aikaa (mutta ne olivat muuttuneet vain huonompaan suuntaan) ja alan taas seuraamaan kehitystä niissäkin. On se kumma, miten pienetkin asiat riittävät saamaan tolalleen (tai pois), kunhan niitä on riittävän paljon. Ehkä ne olivat niitä merkityksellisimpiä, vaikka sen tajuaakin vasta jälkikäteen.

1 kommentti:

  1. Tuokoon syksy meille itsekullekin tarvitsemamme voimat ja rytmin! <3

    VastaaPoista