maanantai 6. elokuuta 2012

Kysymyksiä aamulenkkeilijöille (r.s.v.p.)

Lähdettekö aamulenkille tyhjin vatsoin?
Juoksua vai reipasta kävelyä?
Miten pitkän lenkin teette (aika, ei matka)?
Mikä pointti siinä tyhjällä vatsalla lenkkeilyssä on? Siis paastovatsassa?

ystävällisesti vastausta odottaen
Lyijypallo

7 kommenttia:

 1. En ole ekspertti aamujuoksu asioissa, sillä juoksen siihen aikaan vain epäsäännöllisesti viikonloppuisin. Yleensä syön aamiaisen n. 30 min ennen juoksua (jogurttia ja mysliä). Muuten olisi liian heikko olo juoksemaan. PAITSI jos edellisenä iltana on syönyt todella runsaasti. Silloin aamulla niin paljon energiaa, että voin juosta myös "tyhjällä" vatsalla.
  Luulen, että aamiaisen jälkeen pitäisi ehkä odottaa kauemmin kuin 30 min kun välillä tuntuu, että aamiainen hieman hölskyy vatsassa:)

  VastaaPoista
 2. Ai niin, aamuisin juoksen yleensä n. 40-60 minuuttia.

  VastaaPoista
 3. Mä en ole aamulenkki-ihmisiä, en ollenkaan. Keväällä yritin, mutta totesin ettei siitä mitään tule. Max. 30 minuutin juoksut onnistuvat, ennemmin käyn aamuisin kävelyllä. Yleensä söin banaanin tms. ennen lenkille lähtöä.

  VastaaPoista
 4. Haastoin sinut =)

  http://rakastanitseani.blogspot.fi/2012/08/haaste.html

  VastaaPoista
 5. MInä juoksen aamulla esim banaanin voimalla (en yksinkertaisesti uskalla lähteä tyhjällä mahalla, kun pelkään, että energia loppuu YHTÄKKIÄ siellä lenkkipolulla, vaikka yksi juokseva ystäväni vetää tyhjällä mahalla 8,7 km lenkin harva se aamu, "koska sitten on niin ihana istua rauhassa aamukahville") yleensä vitosen eli puolisen tuntia vähän yli... Kävelen vähän aina alkuun ja loppuunkin sellaisen puoli km tai vähän yli. Muuten juoksen koko matkan reippaasti (koska silloin on jo aina kiire, jos ei oikeasti niin henkisesti...)

  Hyödystä... Uskon oikeastaan vaan sen, että sitten se on juostu heti aamusta, eikä illalla tarvii sitä mihinkään väliin sovitella. Energinen ja hyvä olo siitä tulee kans.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista :) Mä en tiedä, olenko aamujuoksija/ -lenkkeilijätyyppiä, mutta olen ajatellut kokeilla, jos joskus olis oikein jaksava heti aamusta, eikä vain nojais kahvikuppiinsa ensimmäistä puoltatoista tuntia.

  VastaaPoista
 7. Minulle sopii aamujuoksu tyhjällä vatsalla, vettä kylläkin juon pari lasillista. Minusta on helpointa ja kevyintä juosta, kun vatsalaukussa ei ole ruokaa pyrkimässä ylöspäin eikä painamassa palleaa tai keuhkoja. :) Päivä lähtee hyvin käyntiin. Sen jälkeen voi nauttia aamupalan ja puuhastella asioita, lähteä illaksi vaikka töihin. :) Joskus tekisi juoksun ja aamiaisen jälkeen mieli ottaa päiväunetkin eli vaikutus voi olla toisinaan piristävä ja toisinaan taas väsyttävä! ;)

  Kokeile ihmeessä! Sen kyllä äkkiä huomaa, onko se oma juttu. Niin ja siitä pitää kyllä huolehtia, että illalla on syönyt ihan hyvin, jotta energiaa riittää tyhjällä vatsalla juoksuun.

  VastaaPoista