sunnuntai 12. elokuuta 2012

Haasteet osa 2: Kysymyksiin vastauksia

Neiti Michelinin kysymykset:


1. Komein julkisuuden henkilö?

Voi että. Vanhat lempinäyttelijät alkavat olla jo kovin vanhoja, uudet komeat ovat rikollisen nuoria, tai siltä ainakin vaikuttaa ;) En kyllä muista tähän hätään, ketä olisin katsonut sillä silmällä viimeksi, että siinäpä vasta komea uros.

 2. Kun olet tavoittanut ihannepainosi, millä tavalla uskot elämäsi muuttuvan?

Toivon, että elämäni ei muutu sitten kun olen ihannepainossani, koska en halua uskoa, että painollani on väliä niihin asioihin, joihin haluaisin (painon lisäksi) muutosta, esimerkiksi työllistymiseen. Toivon, että elämäntaparemonttini todella remontoi elämäni ja muutun tässä matkan varrella, enkä vasta sitku. Alemmasta painosta uskon olevan hyötyä lenkkipolulla ja se tuo muitakin etuja, esimerkiksi reidet ei hankaa toisiaan vasten niin paljon ja vaatteet istuvat paremmin, mutta en usko, että mieheni rakastaa minua enemmän tai vähemmän tai yhtäkkiä saisin paljon uusia kavereita ja minusta tulisi huippusuosittu blogisti ja niin edelleen... :D

3. Millainen on vaatekaappisi järjestys? Minkä perusteella valitset päivän asusi?

Kaaos on elämäni järjestys. Meillä on lämmin koti, enkä esimerkiksi viime talvena pitänyt pitkähihaista paitaa kotona ollessa ollenkaan, eli kaikki mukavat hihattomat trikoopaidat ovat ensimmäisenä käden ulottuvilla. Koska olen kotona lasten kanssa, heille on sinällään sama olenko pyjamissa vai kukkamekossa, niin valitsen päälleni mukavinta ja vaihdan sitten uloslähtiessä siistimpää ja puhtaampaa päälle. Mulla on aika perusvaatteista koostuva valikoima, joten minun ei tarvitse pohtia mikä käy minkäkin kanssa. En koristaudu vaatteilla, en saa aikaan WOW!-efektiä, mutta en myöskään pukeudu kaapuihin ja peittele tai häpeile itseäni, farkut ja joku kiva teepaita on hyvin usein se millä mennään.

4. Jos olisin lampun henki,mitkä kolme toivomusta esittäisit minulle?

Oisko nyt se nuorempi ja laihempi ja lihaksikkaampi? Taitaisin toivoa pitkäjänteisyyttä, pienempää vatsaa ja hyväpalkkaista työtä, josta tykkään. Pitkäjänteisyys ja raha auttaisivat tavoitteiden saavuttamisessa ja pienempi vatsa poistaisi tätä nykyistä vatsakriisituskaa.

5. Mikä on lempiostospaikkasi?

Voivoi. Prisma? Vähän riippuu, mitä pitää ostaa. Tykkään kierrellä huonekalukaupoissa ostamassa Ei-mitään. Tykkään kierrellä keskustan vaatekaupoissa haluamassa kaiken. Tykkään täsmäiskuista, en mielellään yhdistä vaate- tai kenkäostoksia jonkin muun tarpeellisen hankintakierrokselle, koska tykkään kartoittaa ensin vaihtoehdot enkä osta aina ensimmäistä kivaa.

6. Haluaisitko olla julkisuuden henkilö? Miksi/mikset?

En haluaisi. Silloin, kun me oltiin kouluiässä, haluttiin olla palomiehiä ja astronautteja ja rock-tähtiä ja näyttelijöitä, nyt halutaan olla julkkiksia. Mitä ne on? BB-etuliitejuontajia, salarakkaita, epäonnisten liikemiesten morsiamia? En haluaisi olla julkisuuden henkilö julkisuuden vuoksi. Jos jossain elämäni vaiheessa jostain syystä minusta tulisi julkkis, olisin sitä esim. työni takia, en siksi, että on kiva saada julkisuutta. En kyllä äkkiseltään keksi, mistä syystä sosiologista tulisi julkkis, mutta on niinkin käynyt. Esimerkiksi presidentti Mauno Koivisto on myös sosiologi mutta onko julkkis?

7. Olitko hyvä koulussa?

Olin ja tykkäsin koulusta. Paitsi seiskaluokasta, kun kaveripiiri hajaantui eri luokille ja olin tosi yksinäinen. Mutta opiskelusta tykkään edelleen.

8. Mikä eläin olisit? Mikä teissä on samaa?

Laiskiainen? Meillä molemmilla on kiiltävä turkki? :D Tai sitten naarasleijona. Makaan päivät savannilla puunvarjossa ja nautiskelen rentoutumisesta ja vapaa-ajasta, ja yöt juoksentelen pikkupaniikissa peurojen perässä shitshitshitshitshit! Miksi piti tämäkin jättää TAAS viimetippaan? Pakko saada jostain ruokaa perheelle ja ÄKKIÄ! Ja seuraavana päivänä taas auringossa maaten: älkääs nyt lapset viitsikö tapella. En millään viitsisi nostaa persustani tästä ja tulla komentamaan teitä, kunnes saapuu ilta ja shitshitshitshitshit! TAAS on lapset ruokkimatta ja kello on vaikka kuinka paljon! :D

9. Mitä teet kun aika käy pitkäksi?

Jos on toimeton olo, siivoilen jonkun pikkujutun, tyhjennän tiskikoneen tai pesen pyykkiä, saatan vaikka zumbailla dvd:ni tahtiin tai lähteä lenkille, jos lapsenvahtiasiat on järjestyksessä. Jos on vain tylsää, katson telkkaria, luen toisten blogeja tai pelailen facebook-pelejä. Castleville on tämänhetken suosikkini.

10. Mihin matkustaisit jos sinulla ei olisi mitään rajoitteita? Kenet ottaisit mukaan?

Luultavasti miehen kanssa kierrettäis niitä paikkoja, joihin ei olla vielä päästy. Ja niitä on paljon, koska ollaan matkusteltu tosi vähän, yhdessä ja erikseen. Haluaisin käydä joskus Yhdysvalloissa sellaisella pitkällä matkalla, että ehtisi vähän nähdä sitä oikeaa amerikkaa. Haluaisin käydä Australiassa ja Islannissa. Haluaisin nähdä pyramidit, Taj Mahalin, Eiffeltornin (monellako äffällä?), Vapauden patsaan,.. Olisko se sitten Las Vegas, mihin pitäis mennä? Eikös siellä ole noi kaikki? Esikoiselle lupasin, että lähdetään käymään kahdelleen jossain sitten, kun hän täyttää 18. Siihen on enää neljä vuotta. (Ai kamala!)

11. Mikä on yleisin ajatuksesi ensimmäisenä aamulla?

Ensin katson kelloa ja sitten vasta ajattelen. Yleensä kello on jotain viiden ja kuuden välillä ja ajattelen Ei, ei vielä! Oltais nukuttu vielä vähän aikaa!

Ja sitten Kiiperin kysymykset:


1. Mikä oli sinun toiveammatti pienenä? Oletko alalla nyt?

Äitini on kätilö, ja pitkälle ala-astetta toiveammattinani oli kätilö tai sairaanhoitaja (varmaan koska en tiennyt kovin monta ammattia, jostain syystä suurimmaksi osaksi kavereideni vanhemmatkin olivat hoiva-alalla) mutta siedän mahdottoman huonosti verta, joten en voisi kuvitellakaan työskenteleväni nykyisin alalla, jossa kohtaa verenvuotoa. :) Haaveilin myös näyttelijän urasta jossain vaiheessa, koska harrastin näyttelyä lapsuudessa ja nuoruudessa, mutta olen parempi kriitikko kuin näyttelijä.

2. Kirje vai sähköposti?

Nykyisin kyllä sähköposti. Viimeisimmät etanakirjeet olen lähettänyt 2000-luvun alussa.

3. Mikä sai sinut bloggaamaan?

Aloitin ensin kirjoittamaan vähän kuin päiväkirjaa. Aluksi en päästänyt lukijoita ollenkaan, myöhemmin avasin blogini muidenkin luettavaksi ja nyt toivoisin itse asiassa enemmänkin interaktiivisuutta.

4. Mitä kadut?

Onhan noita paljonkin, mitä voisi katua, mutta ei taida olla sellaista, mitä katuisin loppuelämäni. Harmittaa, etten yläasteella lähtenyt mukaan oppilaskunnan vaaleihin, vaikka kannatusta olisi ollutkin (pelkäsin häviämistä ja meillä oli iso koulu), kaduin joskus, etten hakenut yhtä hyvää työpaikkaa, mutta nyt en enää muista edes, mikä paikka se oli.

5. Mikä on suosikkilajisi kun urheilet?

Kuntokeskuksessani, jonka olen jättämässä monen vuoden suhteen jälkeen taakseni, ehdottomasti lempilaji on spinning. Se on ensimmäinen ohjattu ryhmäliikuntatunti, jota olen kokeillut, ja olin samantien aivan myyty. Kotona minulla on zumba-dvd joka on edelleen ahkerassa (HAH! Valehtelija!) käytössä ts. zumbaan sen tahtiin edelleen, eikä se vain kerää pölyä kaapissa. Rakastan pitkiä rataslenkkejä, mitä teen nuorimmaiseni kanssa, pari tuntia vähintään asfaltoituja teitä pitkin rattaita lykkien. Ennen asuttiin lähempänä pururataa (joo muutama sata metriä, ihan kävelymatkan päässä se sama on nykyäänkin) ja kävin paljon siellä kävelemässä. Metsälenkissä on vain Se Jokin, vaikka tässä metsässä liikenteen äänet kuuluvat koko ajan taustalla, niin silti pääsee siihen luonnonrauhan tunnelmaan, joka pyyhkii huolet kuin huolet mielestä, edes hetkeksi. Oikeastaan suoraa yhtä suosikkia ei ole, mutta hankalinta minun on löytää aikaa vatsalihasjumpalle ja venyttelylle, vaikka niitä eniten (juuri siksi) tarvitsisinkin.

6. Bravuurisi keittiössä? Resepti?

Olen aika peruskokki. Teen niitä perustuttuja lapsiperheruokia, makaronilaatikkoa, perunoita ja jauhelihakastiketta, kanaa ja riisiä... Heitän pakastevihannekset mikroon höyrystymään tai höyrytän kattilassa tuoreita parsakaaleja ja porkkanoita ja mitä näitä nyt on. Meillä ei oikeastaan kuluteta aikaa keittiössä perusruoan ääressä. Punaisen lihan syöjät perheessämme tykkäävät karjalanpaististani, itse en sitä kylläkään syö. Meillä on yksi kikhernepata, johon me miehen kanssa palataan aina tasaisin väliajoin. Meillä oli sellainen kausi, että testailtiin viikonloppuisin uusia reseptejä juurikin sen makaronilaatikko, jauhelihakastike, mitäs hyvää tänään tehtäis jauhelihasta -putken katkaisemiseksi. Tehtiin sitä pataa toisena viikonloppuna ja ihastuttiin molemmat. Silloin ei ollut vielä noita pikkuisia, mutta esikoinen ei ihastunut. Ohje on aika pitkä, niin palaan siihen myöhemmin.

7. Minkä kirjan luit viimeksi?

Hah! Kevyttä kesälukemista..? Luin viimeksi Tadeusz Borowskin Kotimme Auschwitz. Borowski opiskeli toisen maailmansodan aikana puolan kieltä ja kirjallisuutta maanalaisessa yliopistossa, hänet vangittiin vuonna -43 maanalaisesta toiminnasta epäiltynä ja lähetettiin Pawiak-vankilan kautta Auschwitziin, siirrettiin -44 Dautmergenin kesktysleirille, josta amerikkalaiset joukot vapauttivat vangit myöhemmin samana vuonna. Hän teki itsemurhan 28-vuotiaana vuonna 1951.

8. Osaatko neuloa kantapään?

En osaa neuloa mitään. En osaa edes luoda silmukoita. Valitsin aina peruskoulussa puukäsityön.

9. Seuraatko blogiani säännöllisesti vai säännöllisen epäsäännöllisesti vai et koskaan?

Seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti. Käyn aina tasaisin väliajoin lukemassa kaiken siihen mennessä ilmestyneen mutta en ole ihan viikoittainen vierailija. Tykkään kyllä tyylistäsi paljon. :)

10. Paljonko kello on?

11:10. Esikoinen on yöunilla, kuopus on päiväunilla ja keskimmäinen kiipeilee isin päällä. Hieno hetki viettää aikaa blogimaailmassa.

11. Onko tavoitteesi vielä minkä verran matkaa? Vai oletko jo "perillä"?

On matkaa. Kymmenen kiloa, monta juoksulenkkiä, työhakemuksia. Yksinkertaistamista. Mutta kyllä tämä tästä!

2 kommenttia:

  1. Ai tää olikin jo sulla :) http://maijuntreeniblogi.blogspot.fi/2012/08/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Hehe, nauroin tolle naarasleijona-vertaukselle :D

    Hitsi toi kikhernepata vois olla hyvää! Toivottavasti ehdit jossai vaiheessa laittaman reseptin :D

    VastaaPoista