maanantai 1. lokakuuta 2012

Uusia vermeitä :)

Käytiin lauantaina kaupoilla ostelemassa kaikenlaista tärkeää ja sain vihdoin päivitettyä vähän myös liikuntavaatteitani. Rintsikoihin en vilkaissutkaan, mutta ostin uuden juoksupaidan (pitkähihaisen) ja juoksuhousut. Värikarttaan otin mallia täältä. Reippaan mustien housujen seuraksi ostin iloisen mustan paidan. Täytynee harkita vaaleiden lenkkareiden spreijaamista tai jotain...

kuva täältä
Tähän onnellisten värien perheeseen ei ollut edes raikkaan harmaata vaihtoehtoa, ainoa oli räikeä pinkki. Ja pinkkiä minä en päälleni laita. Minulla ei ole vaatekaapissani yhden ainuttakaan punaista vaatetta, lukuunottamatta yhtä jumppatoppia, joka on liian hyvä pois heitettäväksi. Jos löytäisin vastaavanlaisen vaikkapa kestosuosikkinani turkoosina, se punainen lentäisi suoraan roskakatokselle asti ennen kuin ehtisi tajuta, mikä siihen iski.

Kävin värianalyysissa jokunen vuosi sitten, kun sellaisen lahjana sain. Analyysin tekijä sanoi punaisen kohdalla juuri sen, minkä itsekin olin jo todennut: "No sulle ei kyllä punainen käy sitten ollenkaan!" Toivoisinkin liikuntavaatesuunnittelijoille vähän mielikuvitusta siihen, minkä värisissä naiset haluavat liikkua. Ei se pinkki tai punainen ole välttämättä kaikkien päällä siksi, että kaikki siitä tykkäävät vaan siksi että suurin osa vaatteista valmistetaan sen värisinä.

Reima, Lasten Reimatec haalari
kuva täältä
Olen tuskastellut lastenvaateostoksilla tätä sukupuolirajoittunutta värisuunnittelua, mutta täytyy kyllä sanoa, että aikuisten liikuntavaatteissa valikoimat ovat vielä paljon rajatumpia. Alle kouluikäisen tytön ja pojan vartalonmallissa ei niin suuria eroja ole, etteikö ennakkoaseteltuja rajoja voisi ylittää, mutta tämmöisellä persjalkaisella paksukaisella ei ole mitään asiaa miesten tuulipukuosastolle. Liikutaan siis mustassa ja muistetaan heijastimet!

Kuva täältä

6 kommenttia:

  1. Kiva linkki! :D Nauratti.

    Minuakin muuten ihmetyttää urheiluvaatteiden väriskaala. Omat housuni ja paitani ovat kaikki mustia, lukuunottamatta valkoisia tai pinkkejä! viiruja... adidaksen vaatteissa. Kengätkin ovat mustapinkit! :D

    VastaaPoista
  2. Haa! Joku muukin inhoaa pinkkiä, ihanaa! Juuri äskettäin juoksukenkäostoksilla hämmästelin naisten lenkkareiden värivaihtoehtoja: pinkkiä, lilaa, vielä räikeämpää pinkkiä... Mikäs siinä, moni varmaan tykkää näistä väreistä, mutta minua houkuttivat paljon enemmän miesten tossujen vihreät ja siniset sävyt. Kun ostin edelliset, nyt jo monta vuotta käytössä olleet juoksukengät, mielsin nekin rumanvärisiksi (harmaa-oranssi), mutta silloin ajattelin, ettei värin tarvitse niin miellyttää, kunhan kengät ovat hyvät ja hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Mutta täytyy sanoa, että pinkkiä en kyllä päälle tai jalkaan laita, eli uudet kengät saavat kyllä olla rumat, kunhan eivät ole pinkit.

    VastaaPoista
  3. Eipä ole mitään lisättävää tuohon väriasiaan. Ulkomaisista nettikaupoista löytyy naisten malleista muitakin värejä kuin pinkkiä, joten jostain syystä ongelma on nimenomaan siinä, että Suomeen niitä ei tilata. Turkoosi on ihana väri! :)

    VastaaPoista
  4. Totta!! Urheiluvaatteiden värivalikoima on surkea! Omani ovat melkein kaikki mustia tai valkoisia. Ja just urheillessaan sitä mielellään pitäisi jotain energisempiä värejä!

    VastaaPoista
  5. Huomasin muuten just, että tuolla http://www.gazoz.fi/category/35/better-bodies-naiset on ihan kivojakin vaatteita ja värikkäitä :)

    VastaaPoista
  6. Moi! Mä olen ulkoiluvaatteita tilannut erätukusta ja värejä on ollut musta ihan kivasti aina turkoosista lilaan jne. Sisävaatteista olen Davidilta löytänyt limenvihreää yläosissa ja kyllä musta on myös ihan kivasti monivärisiä. Lenkkareissa mä ihmettelin kans tota pinkkiä kun kävin juoksukengät nyt äskettäin ostamassa.

    Tykkäisin ite kamalasti tummanlilasta yläosissa, mutta on vähän vaikea ollut löytää. Onko vinkkejä hyvistä ja kohtuuedullisista nettikaupoista? Mä kun en aina tajua, miks tekniset vaatteet maksa niin kamalasti.

    t.Iiris
    http://aitikuosiin.blogspot.fi

    VastaaPoista