tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ruokaa, kuvia, tykkäämistä

Ruokakuvat ovat kivoja. Erityisesti tykkään Kanelin kuvista, koska niitä ei ole koskaan liikaa ja ne on kauniisiin astioihin kauniisti aseteltuja, ajateltuja. Minulta ei ruokapäiväkirjan kirjoittaminen onnistuisi, koska en halua olla huonona esimerkkinä. Toisaalta en usko, että juuri se minun rahkansyöntini olisi se blogimaailman mielenkiintoisin rahkavälipala. Käytän rahkan kanssa ananasta tai joitain marjoja tai jotain rasvatonta, maustettua jogurttia tai mansikka- tai vadelmakeittoa tai jotain. Joskus laitan leseitä, joskus en. Kyllä, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta :)

Käytän paljon pakastevihanneksia lautasen täytteenä. Jokainen pystyy myös hakemaan kruunuvihanneksensa ja hemapinsa lähikaupan pakastealtaasta, varmasti olette kaikki nähneet sellaisia ennenkin. Kesän aikana pakastevitskut on vaihtuneet tuoreisiin tuotteisiin mutta varsinaista hinkua ei niilläkään näytä olevan valokuvattavaksi.

Porkkanaa, kesäsipulia, varhaiskaalia ja kukkakaalia.
Leikkuulauta on juuri niin kulunut kuin näyttääkin, uskollinen palvelija.

Tykkään sellaisista päivä kuvina -postauksista mutta en jaksa plarata Irma eestä, Irma takaa, Irma istuu, Irma makaa -kuvia sivun alalaitaan asti nähdäkseni, oliko siellä jotain asiaakin. Tykkään edistymiskuvista, silloin kun aikaa on välissä riittävästi, että edistyksen todella voi nähdä. Tai ei voi, sekin voi olla tärkeä tieto. Tykkään lukea blogeja. Tykkään siitä, että toiset keskittyvät johdonmukaisesti kirjoittamaan, sanoihin, siihen mitä on tehnyt, yrittänyt, jättänyt kesken tai kokonaan tekemättä. Tykkään myös siitä, että toiset jaksavat nähdä sen vaivan, että kuvaavat näkemänsä, siirtävät koneelle ja siitä meidän muiden ihasteltaviksi. Tykkään siitä, että meitä on moneen junaan.

Edellämainittujen (miinus leikkuulauta) lisäksi broileria, joka oli marinoitu, vaikkei tässä ruoassa olisi tarvinnut olla. Lähikaupassa ei ihan joka tuotetta sekä marinoituna että ilman ole. Se näytti herkullisemmalta ennen kuin lisäsin jeeran, mutta maistui herkullisemmalta sen jälkeen. Tykkäsin tästäkin.

Jos vaakani temppuilee huomeaamullakin kuten nyt muutamana päivänä peräkkäin (näyttää lukemia 68,9-69,4 kg - eikä todellakaan ole mitään syytä!), lupaan ottaa teille valokuvan.

Luulen, että vanha vaakani (josta en ole kertaakaan esim. pattereita vaihtanut) haluaa vain tukea minua tässä itsepetoksessani lomakilojeni jälkeen, ja tyynnytellä, että eihän tässä mitään hätää. Luulen, että lukemat ovat pikemminkin 72-73 kg:n suunnalla. Itsepetoksen mahdollistaja tai ei, tykkään myös vaa'astani.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun tykkäämisistä!
  Ruokakuvien ottaminen on muuten yllättävän vaikeeta. Muutaman omat kokeiluni ovat todella ankean näköisiä eikä mitään järkeä julkaista niitä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! <3 Olenkohan vähän herkillä vai miksi minä kyynelehdin, kun luin tämän? :)

  Oli aika, jolloin ei ollut väliä, mitä söin ja miten söin. Kipuasioiden jälkeen ymmärsin vielä paremmin oman arkipäivän tärkeyden. Halusin, että yksinkin voin syödä siten, miten mielelläni vieraille katan. Että voin käyttää lemppariastioitani, ostaa niitä lisää ;) ja terapoida itseäni ruokailuhetkien esteettisyydellä. Ikään kuin välittää itsestäni silläkin tavoin, helliä-hemmotella itseäni.

  Silti laitan normiruokaa, en jaksa väsätä monimutkaista itselleni. Mahdollisimman helppoa ja nopeaa, sillä en ole mikään kokki. Ja enimmäkseen vihannekseni ovat pakastevihanneksia! :D Mutta kun senkin syö lempparikupista ja keväästä syksyyn ulkona, on ruokahetki muutakin kuin vatsalaukun nopeaa täyttöä. Ja sitäkin se välillä on, nopea sekoitus kaikkea lautasella ja hetkessä hotkaisu. Siitä ei vain taida olla kuvia, valitan ;)

  Erilaiset blogit ovat rikkaus!! <3

  Jatkukoon vaakatykkäilysi ja olkoon viikko kaikin puolin onnistunut ja aurinkoinen! :)

  Ps. Minä en ajattele, että ruokakuvan sisällön pitäisi olla blogimaailman mielenkiintoisin, kaunein, ihastuttavin, erikoisin tms asia. Jään odottamaan mielenkiinnolla JUURI SINUN rahkavälipalakuvaa! :D Tiedä vaikka saisin ideoita siihen omiin päivä päivältä melkolailla samoina toistuviin välipaloihini :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. No mä tykkään myös Takiksesta! <3 Ei muuten tarvinnu vaa'asta kuvaa ottaa ja oma tuntu oli kerranki kohdillaan: 72,5 kg. Eli alaspäin mut ei ihan niin paljoo.

   Poista