lauantai 28. heinäkuuta 2012

Onko kohtuutonta?

Oisko kenestäkään teistä edes pikkuisen ärsyttävää, että mies päättää alkaa pelata pleikkaria kesken siivouksen? Vaikka jäljellä olisi vain se viimeisen huoneen luuttuaminen, yhden ihmisen homma, jota olisit itse joka tapauksessa jo tekemässä. Eikö ihan pikkuisen ärsyttäisi silti?

No minä ratkaisin asian niin, että jätin moppini odottamaan, keitin kahvia ja tulin nettailemaan. Kohta menen kahvini ja kirjani kanssa parvekkeelle aurinkoon, ja moppi saa odottaa niin kauan kuin peliä riittää. Kiva on saada apua siivoukseen, kun tavallisesti siivoon arkena itsekseen, mutta kiva olis, jos auttaja jaksais loppuun asti. 
The most definitely incredible! (:
Muuten on luvassa leppoisaa oleilua, lähden lasten kanssa siskon luokse pitkän kaavan kyläilylle, ja mies saa tehdä sillä aikaa mitä haluaa. Vaikka pelata sitä pleikkaria. :) On se ihan rakas ukko, mutta on se vaan joskus niin kovin ärsyttävä! :)

11 kommenttia:

 1. Me jaetaan miehen kanssa yleensä alueet, että kuka siivoaa mitäkin. Useimmiten joko niin että toinen siivoo yläkerran, toinen alakerran. Tai sitten mies kerää lelut ja tavarat pois, laittaa astiat koneeseen ja siivoo oman työhuoneen, ja minä imuroin ja moppailen.

  Tosin ei meilläkään yleensä oikein mies innostu siivoamisesta, vaan sitten huokaillen nousee sohvalta kun on moneen kertaan käsk...pyytänyt ;)

  Mutta tällä säällä olkoon kämppä just sellanen kun on, nyt keskityn ulkona olemiseen :D En halua syksyllä harmitella että en oo ollu pihalla kun oli hieno sää, vaan heiluin sisällä moppi kädessä. Ihan oikeen ratkaisun teit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin siivottu ihan yhdessä ja yhteisymmärryksessä koko koti eikä enää ollut kuin olohuone luuttuamatta, eikä meillä kahta moppia ole, ja se ainut sattui olemaan minun kädessäni, siitä tämä yhtäkkinen vapaudentunne mieheen iski. :) Minäkin odotan ihan vilpittömästi sitä aikaa, kun lapset on niin isoja, että ihan sama miltä kämppä näyttää, mutta tällä hetkellä kuopus imuroi suuhunsa kaiken nyrkkiään pienemmän, mitä isosisko kylvää lattialle, ja sehän kylvää. Ja keittiön pöydän alunen... en edes ala kuvailla sitä. :D

   Poista
  2. Meillä kans toi pienempi toukka lattialla möngertää ja pistelee kaiken suuhunsa. Meillä onkin olkkari sellanen alue, jonka äkkiä putsaan kaikesta näkyvästä pikkuroskasta, ja sitten linnottaudun lasten kanssa sinne kunnes siivous-inspiraatio iskee! ;D Huono äiti? ;)

   Poista
  3. P.S. Sain blogihaasteen, ja haastoin vuorostani sinut. Haaste löytyy blogistani ylävälilehdestä :)

   Poista
  4. Kiitos haasteesta :)
   Huono äiti on myytti, jolla meitä keskinkertaisia mutseja koitetaan hallita. Ei uskota siihen. :) Eikä siivota liikaa! :D Eikse lapsen vastustuskyky kasvakin sillä, että ei oo liian steriili ympäristö? ;)

   Poista
 2. Mitä kirjaa olet lukemassa? Minua lukutoukkaa heti kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla pari muutakin kirjaa kesken, mutta tällä kertaa luin Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksissani. Luen aika sykäyksittäin, eli joskus luen monta kirjaa putkeen ja sitten taas on pitkiä taukoja, etten "ehdi" kirjaan tarttuakaan. Enimmäkseen dekkareita ja vastaavia rikosromaaneja kuluu, väliin sitten kaikkea muutakin.

   Poista
 3. Ehkä pikkasen ärsyttävää, myönnetään...
  Tosin sulla sentään on siivouskaveri.

  Mie täällä justiinsa sain luutuamiset tehtyä ja pyykit narulle ja toinen kone pyöriin ja tiskikoneen kans tyhjensin ja täytin ja kohta vien roskat. Mutta en mie laske enkä luettele hommiani...

  Ja onneksi helluki on ihan kunnon töissä, tekee meille jossain korvessa polttopuita talveksi. Sitte olis eriasia jos se kattelis telkkaria tms muuta mukavaa ko mie siivoan.

  Musta on itseasiassa kivempi siivota yksin ko yhdessä. Saa tehdä just niinku haluaa, eikä tarvi koittaa salassa paikata toisen siivousjälkeä. Ko loukata ei halua hyvästä yrityksestä. En mie kuitenkaan oikeesti mikään siivousfriikki ole, siivoon ihan liian harvoin, mutta silloin ko siivoon, siivoon kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tällä kertaa oli, ja heti kävi näin. :) Ehkä ensi kerralla sittenkin taas yksikseni siivoilen? Se huvitteluhan tässä korpeaakin, eikä se, että miehen pitäs mua kädestä pitää sen aikaa, kun mulla moppi heiluu. Olis vaikka vaihtanut vaippoja tai jotain. Polttopuita ei sentään kerrostalossa tarvita. ;)

   Poista
 4. Saattaisi ärsyttää minuakin, saattaisi ärsyttää vähän enemmänkin. Siivous on kriittinen herkkäpiste! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella on :) Siitä saa parhaimmat riidat aikaiseksi, jos oikein antaa mennä.

   Poista