lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kävin eilen taas juoksemassa.

Hetken mielijohteesta. Koti tyhjeni muista, mitäs minäkään sinne tönöttämään olisin jäänyt. Jäi Castlevillen pellot harvestoimatta. Otin psyykemittarin mukaan. Juoksin 2 min, kävelin 2 min, juoksin 2 min, kävelin 2 min... ja niin edelleen. Noin tunnin. Pöllin juoksumallin jostain juoksukoulusta. Juoksupätkät tuntuivat ihan liian lyhyiltä, kävelypätkät liian pitkiltä. Ehkä seuraavan kerran 3+1?

Yritin kaikkeni pysytellä tsykemittarin antamissa rajoissa. Kävelyssä luonnollisesti notkahti, juostessa luonnollisesti ylärajalla - ja sen yli. Mutta mittarin mukaan rajojen sisällä 40 minuuttia. Eteneminen oli hidasta. Ja silti piti hidastaa edelleen. En tiedä, oliko rajat sopivat, mutta ei minun elämässäni tällaiset asiat ole niin justiinsa. Kunhan on sinne päin. Pääasia, etten liian kovaa juokse. Pääasia, että kunto nousee.

Olen erilaisia (keskenään loppujen lopuksi melkolailla samanlaisia) juoksukouluohjelmia katsellut mutta en aio ruveta seuraamaan yhtäkään juuri nyt, koska en usko, että käyn säännöllisesti juoksemassa. Edes kerran viikossa. Juoksentelen siis siinä tahdissa kuin tuntuu. Sen aikaa, kun tuntuu. Mittarin mukaan keskisyke 135, aika 1 h 6 min, google mapsin mukaan matka 7,1 km. Ennen vanhaan seurasin kalorinkulutusta, tänäpäivänä sykettä. Rennommin tänäpäivänä.

Näin muuten esikoiseni lenkilläni. Istui kaverinsa kanssa kävelytien aidalla. Ei juossut. Ehkä ensi kerralla sitten?

2 kommenttia:

  1. Hyvä sinä! Noin se kunto nousee, ihan väistämättä. Psyykemittari = hyvä vehje.. Mä teen joskus niin että juoksen hiljaa, ja kävelen vaan jos syke meinaa hilautua liian ylös. Siinä tulee vaan sit semmonen että juoksee rannetaan tuijottaen, ei näe maisemia niin hyvin! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä :) Tosin mun juoksulenkki oli kyllä maantien vierellä pakettiautofirma-alueella, joten ne maisemat sen mukaiset. Kun pidin nuo kävelyosuudet välissä, syke ei noussut niin ylös, etteikö sitä olis hidastamalla takas rajoihin. Tavoitteeksi vois kuitenkin ottaa sen, että voisi lähteä lenkille vapaana, suorittamatta, ilman sykemittaria, ilman kelloa, siksi, että haluaa, eikä siksi, että se kohottaa kuntoa. Sitä ennen mun on vain kertakaikkiaan kohotettava kuntoa :)

      Poista