lauantai 6. huhtikuuta 2013

Sitä Parempaa Elämää kohti

Onhan näitä yhteenvetoja tehty ennenkin. Ja biisilista on lataamatta. Mutta ajattelin silti aikani kuluksi tarkistaa, minkälaisia tavoitteita olen asettanut, ja joko se parempi elämä on saavutettu. Nämä ovat nyt vain mieleentulemisjärjestyksessä, ei tärkeys- tai parhaitentoteutuneisuusjärjestyksessä.

  1. Asumisasiat: Muutettiin kolmiosta neliöön, joten vanha tilanpuuteongelma ratkesi siinä, mutta jotenkin on sellainen tuntu, että ei me tässä vuosikausia viihdytä.
  2. Ruokaremontti: Luulin syöväni hyvässä rytmissä jo puolitoista vuotta sitten, kunnes korjasin rytmiä ja tajusin, että tässähän riittää opeteltavaa. Helppoina rutiinipäivinä kaikki on hyvin, vähän kun normista poiketaan, taas on opeteltavaa.
  3. Liikunta: Liikun hyvin. Luulin, että hyvin liikkuakseni tarvitsen omaa aikaa kuntokeskuksessa, mutta olen huomannut, että se kotijumppakin auttaa eteenpäin. Edelleenkään en osaa laskea joka kymmenminuuttista yhteen ja olla tyytyväinen päivän arkiliikuntoihin, mutta onnekseni pystyn koostamaan liikuntaviikkoni myös "ihan oikeista liikuntasuoritteista". Olen löytänyt juoksun, olen päässyt sinuiksi kuntosalin kanssa, pääsin vähän niin kuin vahingossa käsiksi parhaimpaan kehonmuokkaustreeniin ikinä - pilatekseen. Vielä kun opettelisin venyttelemään säännöllisemmin, tiheämmin, niin johan olisi kroppa kunnossa kaiken aikaa.
  4. Siivous: Tökkii, ei parane ikinä. Ei näytä olevan minun käsissäni. Korkeammat voimat taitavat säädellä sitä.
  5. Yksinkertaistaminen: Luullakseni olen parantanut tässäkin. Minulla ei ole kiire, kiire on mielentila. Tekemistä voi olla paljon, mutta kiirettä ei enää ole. Pyrin karsimaan ylimääräisiä kieppejä ja kierroksia, tavoittelen sitä, minkä inhimillisesti pystyy, en yritä ylikuormittaa päivääni vaan otan ulkoilut ja päiväuniajat ja "pakollisen dataamisen" huomioon aikataulutuksessani.
  6. Uni, nukkuminen, lepo: Ei ole lisääntynyt, kuin pakon edessä. En ole ponnistellut tämän osa-alueen hallitsemiseksi. Välillä menen aikaisemmin nukkumaan, koska en jaksa enää valvoa tai olen nukahtanut sohvalle (tietokone sylissä) mutta systemaattisesti kymmeneltä nukkumaan on samanlainen utooppinen ajatus kuin vaikkapa painoni alkaminen viitosella. Ei tule tapahtumaan, ei ainakaan tällä yrityksellä.
  7. Työ: Ei varsinaisesti ole ollut tällä Paremman Elämän tavoitelistalla, mutta rivienvälistä, ja muun mahdollistajana (=rahoittajana) kylläkin. Sen nostankin nyt tavoitteiden joukkoon. Jos teillä on tarvetta vähänkäytetylle sosiologille, niin laittakaas sähköpostia tulemaan, ihan oikeasti.
  8. Lyijypallo: Eniten olen miettinyt nimimerkkiäni. En ole enää kovin iso pallo. En vain tiedä, mikä sitten olisin. Tarinani ei ole lopussa, olen edelleen matkalla kohti Parempaa Elämää, mutta minkälaisena. Mieluummin vingun täällä kuitenkin anonyymina elämäni epäonnistumisista, kun samaan aikaan yritän omalla nimelläni esimerkiksi etsiä töitä rautaisena ammattilaisena ja erehtymättömänä asiantuntijana. Eri puolia, eri elämän osa-alueita. En välttämättä halua yhdistää. Luultavasti keksin tähän jonkinlaisen ratkaisun, taikka sitten en. 
Tässä tosi hyvä jäähdyttelybiisi: Jason Mraz: I'm Yours. Tulee hyvä mieli treenistä ja musiikista. (Tosin Hullujen Akkojen jumpassa tämä on tiukka vatsalihastyöbiisi, ei lepoa eikä leppoisuutta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti