tiistai 28. elokuuta 2012

Ruokapäiväkirja (ja juoksulenkki)

Eilen söin näin.
Aamupalana iso kuppi kahvia rasvattomalla maidolla, ruispalan päällä floraa (60 %), edamia pari viipaletta sekä vinopino kurkkua.

Lounas jäi vähän köyhäksi ja pikaiseksi, kun aamupäivä meni hohhaillessa, asioita hoitaissa, laskuja maksaissa ja lähdettiin ulos vähän liian myöhään. Piti siis hakea kaupasta valmista, kun oli kaksi nälkäistä ja väsynyttä lasta (ja yksi aikuinen) saatava kiireesti ruokittua ennen päiväunia. Söin purkillisen vaaleaa tonnikalaa ja saarioisen (?) aurinkosalaattia. Heitin jo purkin menemään, että voisin tarkistaa. Sellainen pyöreä, meni kerralla. Maitoa join lasin tai kaksi.

Pienempi nukahti heti, minäkin olisin mielelläni nukkunut, mutta isompi ei antanut. Eikä nukahtanut itsekään. Hyvä puolentoista tunnin yritys oli kuitenkin ja taisin minä parit mikrounet nukkuakin.

Välipalaksi voidaan laskea kahvit. Syötiin viikonlopulta tähteitä: juustopatonkia floralla ja juustolla (mies sai sen juustopäällystepuolen, minä otin sen pohjapuolen) sekä viimeinen pieni viipale täytekakkua. Oikein valkoisten hiilareitten riemujuhla. Join litran vettä. En ihan yhdeltä istumalta mutta melkein. Tämän jälkeen kävin juoksemassa.

(Meinasin testata 10 min juoksua, mutta penikat oli taas niin tukossa, että tyydyin seiskoihin, neljä kappaletta, ja tällä kertaa kolmen minuutin palauttelut välissä, koska ensimmäinen siirtymä juoksusta kävelyyn oli ihan yhtä helvettiä. Huonon tankkauksen ja tukkoisten jalkojen takia lenkki alkoi huonona, mutta kun jalat tottuivat, ne toimivat sittenkin ihan hyvin. Sykemittari on edelleen kadoksissa, joten mittasin juoksuani soittimeni "nopeusmittarilla", mutta se väitti, että juoksin oikein tiukassa ylämäessä 4,25 min/km, joten aika viitteellistä sen antama tieto näyttää olevan. Ehkä askeleet on tiheät, mutta ei todellakaan vauhdin vaan sen mäen takia. Tasaisella pyrin pitämään vauhdin kuutosen ja seiskan välimaastossa, vaikka tuntuu, että se seiskan ja kasin väli voisi olla parempi. Minulla on kuitenkin vielä matkaa siihen, että osaisin oikeasti kuunnella itseäni.)

Lenkin jälkeen tein burritoja. Testattiin maissikuori, ollaan normisti ostettu täysjyvävehnää, mutta ylläriylläri lähisivassa ei täysjyvää ollut ja käytiin tosiaan pitkäksi venyneen ulkoilun päätteeksi kaupassa. Ei todellakaan oltais jaksettu lähteä kauemmaksi kauppaan, tai ainakaan oltais päästy sieltä takaisin. Tortilloihin täytteeksi tacokastiketta, broilerisuikaleita (punaisen lihan syöjille oli jauhelihaa), kurkkusalaattia, paistettua sipulia, paprikaa, kurkkua ja aurajuustoa. Maissinen kuori on muuten mureampaa, vehnäinen pysyy paremmin ehjänä. Ihan ntk-pohjalta. Söin kaksi, ja join jälleen maitoa.

Sitten kävin laittamassa poikulin nukkumaan ja tulin olohuoneeseen katsomaan telkkaria ja pelaamaan nettipelejä. Join vissyä ja vettä ja tekaisinpa minä vihreää teetäkin (mutta siitä kaatui puolet sohvalle, koska olen auttamaton sotkija) ja ajattelin useaan otteeseen illan aikana, että jotain pitäis ottaa, tai jotain tekis mieli, tai mitähän sitä iltapalaksi ottaisin, mutta en jaksanut nousta ja kävellä keittiöön, joten siinäpä ne eilisen ruokailut sitten olikin. Jotenkin tuntuu vähäiseltä nämä syömiset mun normaaliin verrattuna, olenkohan autuaasti unohtanut jonkun välikahvin ruisleivällä? Yleensä kahvin kanssa syön leipää.

Ennen nukkumaan menoa käytin vielä jonkun 30-45 min venyttelyyn. Mulla on taas penikoiden lisäksi jumittamassa selkä si-nivelen kohdalta. Onko kellään vinkkejä, miten sitä aluetta saa venytettyä? Hierontaan oon kyllä menossa, mutta pitäähän sitä itsekin jotenkin saada auki.

2 kommenttia:

  1. Hitto teillä on iso asunto ko et jaksanut keittiöön kävelllä ;) Ja hyvä niin :D Olis meilläki... Meillä on joko pienempi talo tai sitte mulla on parempi kunto ko jaksan yleensä aina kävellä keittiöön ko jotain tekee mieli... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää siivouspäivinä tuntuu isolta ;) Tosin sun kuntokin voipi parempi olla, kun mulla se ei kovin kaksinen vieläkään ole. Joka tapauksessa ihan virkistävää olla välillä välittämättä mieliteoistaan, kun ei ne nälän puolelle sitten kuitenkaan loppujen lopuksi kääntyneet. Jos olis ollut oikea nälkä niin kai minä sitten oisin viimeisillä voimillani raahautunut sinne keittiöön. :D

      Poista