sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Hiihtolomalla mummolassa

Koska itselläni ei lomaa ole, kutsun esikoiseni hiihtolomaa omaksi lomakseni ihan kiusallani. Kiusallani kenelle - en todella tiedä. Enivei, me oltiin mummolassa maanantaista torstaihin. Siitä minun piti äsken kirjoittaa, mutta päädyin valittamaan, että mulla ei oo kavereita-aaaa, voi minua raukkaa-aaaa. :)

Vanhempani ovat hankkineet infrapunasaunan ja tutustuin netissä siihen etukäteen lähinnä saadakseni tietää, onko imetys sen käytön rajoite, kun raskaus on. Imettäjät saa käydä infrapunasaunassa. Vähän sivustosta riippuen ip-saunan vaikutukset ulottuvat oikeastaan kaikille elämänaloille. Ip-sauna auttaa nivelvaivoihin, sydän- ja verisuonitauteihin, se lisää aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita, laihduttaa, kuluttaa kaloreita, hoitaa kissasi ja koirasi, järjestelee cd-levysi, maksaa laskusi... Suhtaudun erittäin skeptisesti kaikkiin laitteisiin, joiden luvataan polttavan kaloreita ja auttavan laihtumaan sillä aikaa, kun itse vain istuskelee ja nauttii elämästä. Sen sijaan odotin sitä syvärentoutumista ja lihaskireyksien hellittämistä ja sen sellaista.

No, tultiin kotiin. Lihoin lomalla. Laihduttavassa infrapunasaunassa. Perjantaina paino oli 73,1 kg, lauantaina 72,8 kg. (Illalla herkuteltiin suklaalla ja punaviinillä ja juustoilla, ja tänä aamuna paino oli taas 73,1 kg, mutta ei välitetä nyt siitä. Se ei ollut loman syy.) Kaksi asiaa ei ollut kohdillaan neljän päivän aikana: syöminen ja nukkuminen.

Herkkuja joka päivä, vaikkei yli tarpeen vaan ihan tavallisesti, mutta enemmän kuin ois tarvinnut. Ruokailurytmi ihan perseellään eikä päivällistä vaan täytemussuttamista. Esimerkiksi yksi lämmin ruoka tiistaina ja sekin puolilta päivin, pärjää sillä sitten iltaan asti? Liian vähällä juomisella päivät ja illalla infrapunasaunaan mutta sielläkään ei saanut istua niin kauan, että olisi päässyt kunnolla hikeen ja olisi saanut ne liikkeelle lähteneet kuonat hikoiltua ulos asti.

Sitten se nukkuminen. Liian kuuma nukkua ja vauva heräili monta kertaa yössä ja nousi aikaisin aamulla eikä viihtynyt ukin ja mummun kanssa keskenään, että olisin edes välillä päässyt päiväunille, vaikka pidänkin yöunia tärkeämpänä painonhallinnalle - kuinkas muutenkaan, eihän minulla muuten olisi mitään, mitä syyttää, jos en jostain syystä onnistuiskaan.

Loma sen sijaan oli leppoisa ja hyvä. Oli kiva käydä sielläkin. Kotoa pois. Katkaista omaa arkea hetkeksi. En jää siis märehtimään hetkellistä painonnousua vaan panostan nyt näihin kahteen laiminlyötyyn seikkaan, syömiseen ja nukkumiseen. Kyllä se taas tästä. Mukava, että kevät jo tulee.

1 kommentti: