keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Vähän parempana taas

Neljän viikon sitkeän sairastamisen (edelleen vain se flunssa ja lastentauti, ei sika-, lintu- eikä mitään muutakaan influenssaa) jälkeen alan olla taas vanhassa vireessä. Pilatekseenkin olen päässyt ja oikein kahteen kertaan jo! Voi että ranka (ja vatsalihakset) kaipasivatkin sitä jo. Ja minä! Eka kerran (pitkään aikaan) jälkeen olin itselleni melkein vihainen, etten ollut kesän aikana päässyt pilatekseen vaan tauko oli jättänyt niin selkeät jäljet minuun. Osansa myös sillä, että työn myötä en jumppailekaan hullujen akkojen tai minkään muunkaan videon tahtiin päiväaikaan, vaan istun pääasiassa pyörivällä tuolillani ja selaan kansioita tai ekseleitäni.

Myös salilla olen käynyt kerran, mutta meillä oli tiukka aikataulu, joten tein vain toipilaskuntoni mukaan, enkä rehkinyt itseäni väsyksiin ja lihaksiani superjumiin. Mies sanoi, että on siitä varmaan kolmisen viikkoa, kun viimeksi yhdessä käytiin, mutta minä tarkistin kalenterista ja totesin, että siitä on tasan kuukausi, kun viimeksi olen salilla ollut.

Kaikista erinäisistä syistä johtuen selkäni on ollut todella jumissa (tai takakireä, kuten hierojasiskoni saattaisi sanoa) ja nyt päätinkin hoitaa itseäni klassisen hieronnan sijaan paitsi pilateksella ja kalevalaisella jäsenkorjauksella. Hartiaani kysyn neuvoa akupunktiota tekevältä luontaishoitajalta. Juuri tällä hetkellä se on vähän parempi, mutta enimmäkseen se tuntuu kipeältä kaikissa kerroksissa matkalla ihonpinnasta luuytimeen (ja mikä se nyt on siinä selkärangan keskellä menevä - tiedätte varmaan).

Jotain tässä on tehtävä, ettei ihan jumiudu päätetyön ääreen. En tällä hetkellä edes muista, milloin olen viimeksi juossut. Haaveilen kyllä siitä välillä, mutta mietin tässä yhtenä päivänä, että juoksin viime talven aikaan enemmän kuin nyt kesällä. Hassua sinänsä, mutta ehkä juoksu ei ole minun varsinainen kesälaji. Salilla olen käynyt enemmän. No, en ota siitä paineita, itseäni vartenhan minä liikun, en mitään ohjelmaa tai blogia tai haastetta tai toisten laatimia ohjeita, pakkoja ja sääntöjä varten. Teen sitä, mitä haluan, mikä tuntuu siinä hetkessä sopivimmalta, just go with the flow. Mikä tahansa liikunta on parempi kuin ei liikuntaa ollenkaan.

2 kommenttia:

 1. Mullakin, nyt kun palasin töihin, päätetyö on jumittanut paikat ihan kokonaan. Pakko päästä salille, pilatekseen,venyttelemään. Hirveästi himottaisi ihan joogakurssikin:)

  Musta nuo sun kaksi viimeisintä lausetta kuvastaa myös mua hyvin! Se mikä tuntuu hyvältä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oiskohan se juurikin siinä se juoksuttomuus: paikallaan istumisen jälkeen kaipaa huoltotoimenpiteitä. Minäkin pääsin taas pilatekseen pitkästä aikaa ja nyt tuntuu, että se on parasta, mitä keholleni voin antaa. Vaikka itse en olekaan aikoihin joogaillut, suosittelen kyllä joogakurssille menoa, jos vain kiinnostaa ja aikataulut sopii, niin paljon sitä kaikki muut on kehuneet. :)

   Poista