keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Liebster award

Minut on haastettu. Olen saanut tällaisen Liebster Awardin, ihanaa :)
Kiitos teille, TM ja Maiju!1. Kerro 11 faktaa itsestäsi. 
2. Vastaa lähettäjän 11 kysymykseen.
3. Valitse 11 ihmistä ja esitä heille 11 kysymystä.
Kerro ihmisille, että heidät on haastettu. Haastetta et voi lähettää takaisin!


11 faktaa itsestäni:


1. Haluaisin pitää kynteni suht pitkinä ja lakattuina 
mutta käytännössä nykyisessä työssäni se ei ole mahdollista.
2. Minulla on hyvin mitättömät ripset 
mutta en ole koskaan käyttänyt irtoripsiä tai harkinnut pidennyksiä. Näillä mennään.
3. Aion saada seuraavan vuoden aikana keskivartalon lihaksistoni
4. En oikeasti voisi olla vähempää kiinnostunut, miten muut vatsani (tai minkään muun ruumiinosani) näkevät. Haluan laihtua ja tulla parempaan kuntoon, että itselläni olisi parempi olla kehoni ja ulkonäköni kanssa.
5. Hyvää kampaajaa on mielestäni vaikea löytää ja vielä vaikeampi pitää.
6. Juon kahvia kolmesta neljään isoa mukillista päivässä. 
En pidä sitä hyvänä enkä huonona asiana.
7. En muista milloin olisin viimeksi lukenut sanomalehden alusta loppuun keskeytyksettä.
8. Yritän välillä katsoa säätiedotuksia, mutta keskittymiseni herpaantuu ja havahdun vasta, kun koko homma on jo ohi, ja huomaan, etten edelleenkään tiedä, millaista säätä on luvassa.
9. Viidennen luokan opettajani sanoi minua empaattiseksi, muttei suostunut kertomaan, mitä se tarkoittaa. Otin selvää vasta monen vuoden kuluttua.
10. Vaatehuoneeni on edelleen siivoamatta.
11. Ihmettelen jatkuvasti lenkillä, miten ohitseni kiitävät toiset lenkkeilijät (ohittajat ja vastaantulijat) tuoksuvat aina puhtaalle pyykille ja jopa hajuvedelle ja minä itse... en niin ruusuiselle. 
En edes vastapestyissä lenkkivaatteissa. Miten ne sen tekevät?

Sitten vastaukset TM:n kysymyksiin:


1. Mitä uutta liikuntalajia olet tänä vuonna kokeillut ja mitä siitä pidit? Mikäli et ole kokeillut mitään uutta liikuntalajia, mitä lajia lupaat minulle kokeilla? ;)

Olen kokeillut ensin fitness fusionia, jossa yhdistetään joogaa, pilatesta ja ohjaajan mielikuvitusta, sen lisäksi olen aloittanut pilateksen ilman mitään fuusioita. Pidin oikein oikein paljon. Pilatesta jatkan syksysunnuntaisin.

2. Millaisia palkintoja olet (vai oletko) luvannut itsellesi joko pudotetusta painosta ja liikuntaan liittyvän tavoitteen täyttämisestä? Oletko myös saanut itsellesi luvatun palkinnon?

Minusta itsensä palkitseminen on ideana hyvä mutta huonosti olen toteuttanut. Lupasin ostaa itselleni uudet (kalliit) kaarituetut imetysliivit, kun painoni olisi alle 70 kg. Lopetin imetyksen ennen kuin saavutin sen. Siis en ole vieläkään saavuttanut. Laskennallisesti se oli helppoa ja nopeaa, käytäntö osoittautui toisenlaiseksi. Olen myös laittanut jonkin verran rahaa säästötilille jokaisesta pudotetusta kilosta. Sekin säästötapa on nyt tyrehtynyt, mutta aion elvyttää sen.

3. Mitä uutta olet oppinut itsestäsi tämän painonpudotus tai elämänmuutos projektin aikana? Mikä on suurin saavutuksesi/oivalluksesi?

Olen oppinut tunnistamaan tekosyyni ja selättämään ne tai ainakin melkein. Olen oppinut, että ruokailurytmillä on minulle onnistumisessa suurin merkitys, mutta se ei olekaan se 3-4 tunnin välein, mihin sokeasti olen vuosien ajan pyrkinyt. Olen oppinut, että kliseissä on tottakin, ja jokaiselle löytyy se paras mahdollinen tapa, kun tarpeeksi kokeilee. 

4. Mikä on tällä hetkellä päällimmäinen tavoitteesi tässä projektissa?

Liikunta ja kunnon kohotus ihan ehdottomasti.

5. Oletko projektisi aikana tehnyt jotain, josta etukäteen ajattelit, ettet ikinä pysty/osaa/uskalla? Mitä se oli?

En. En usko, että ainakaan mitään projektiin liittyvää.

6. Minkä liikuntaan liittyvän vaatteen, varusteen, välineen haluaisit seuraavaksi hankkia?

Meinasin ostaa juoksurintsikat, mutta kävin pahoittamassa mieleni yhdessä urheiluliikkeessä, enkä ihan heti ole menossa pahoittamaan mieltäni uudelleen. Jotain juoksuvaatetta pitää ostaa kylmenevien ilmojen takia, mutta en tiedä, mistä olen aloittamassa. Varmaan housuista.

7. Harrastatko/oletko harrastanut jotain joukkuelajia? Mitä?

En. Ei ole ollut sellaista paloa koskaan.

8. Kerroitko laihdutus/kuntoilusuunnitelmistasi etukäteen? Kenelle? Kuka huomasi ensimmäisenä muutoksen sinussa?

Siskolle kerroin ja tietysti miehelle mutta äiti on varmaan ensimmäinen, joka on huomauttanut.

9. Miten ruokailutottumuksesi on muuttuneet?

Syön kasviksia enemmän, nyt ne tulevat automaattisesti annokseen mukaan ja jos ei, niin niitä on ikävä. Olen kiinnittänyt ruokailurytmiin enemmän huomiota. En tunne enää huonoa omatuntoa huonosta syömisestä vaan päätän vain jatkaa paremmalla linjalla. Ruotuun palaaminen ei tarkoita enää itsensä rankaisemista pahoista (ruoka)teoista vaan nimen omaan palaamista normaaliin, terveelliseen ruokavalioon.

10. Mikä on suhteesi sokeriin?

Pidän kyllä makeasta ja pystyn syömään makeaa yli tarpeeni, mutta luin ihan äskettäin Varpu Tavin hiilihydraattitietoisen laihtumisen kirjaa (Laihdu!), jossa kuvailtiin sokeririippuvaisuutta. Totesin, etten ole riippuvainen, enkä kyllä sitä ollut epäillytkään. Ei tullut vieroitusoireita suklaansyönnin lopettamisestakaan.

11. Miten rentoudut?

Kun muu perhe on vähän aikaa pois jaloista ja saan aikaa ihan vain itselleni, en pyykeille tai kotitöille tai tekemättömille asioille. Nykyään, jos vain tilaisuus koittaa, lähden lenkille. Rentoudun myös esim. tekemällä itselleni jalkakylvyn tai kasvonaamion, luen kirjaa tai jotain lehteä, venyttelen, keskityn hetkeksi ihan vain itseeni. Lasten kanssa tykkään rentoilla vaikka legojen parissa tai pötkötellään ja luetaan kirjoja.


Ja 11 kysymystä Maijulta:


1. Mistä keksit blogisi nimen?

No se nimi on melko selkeä, Paremman Elämän perässä olen, onhan noissa isoissa kirjaimissa ehkä jotain sarkastista, ja mikä määrittää, milloin on perillä, jos aina vain etsii parempaa? Mutta Lyijypalloksi nimesin itseni, kun olin raskaana ja ihan pallon muotoinen ja painoin tonnin tai ainakin siltä tuntui. Olen aika klassinen omenavartalo, eli jonkinlainen pallo edelleen. En halunnut antaa pelkkää laihdutusbloginimeä, koska pelkkä laihdutus ei tuota parempaa elämää.

2. Suurin haaveesi tällä hetkellä?

Varmaan raha. Töihin pääsy. Sen sellaiset.

3. Mitä kieliä osaat puhua?

Osaan puhua suomea, ruotsia ja englantia. Ja varmaan saksaa pienen ruosteenpoiston jälkeen. 

4. Mikä on lempiruokasi?

Lohi. Ihan miten vain valmistettuna. Itse paistelen sen useimmiten uunissa.

5. Minkälaisesta perheestä olet?

Perinteisestä ydinperheestä: isä, äiti, muutama sisarus. Mulla on ollut ihan hyvä lapsuus.

6. Minkälaisella autolla ajat?

Meillä on musta peugeot 407.

7. Lempi liikuntalajisi ja miksi?

Tällä hetkellä lajini ovat pilates, kotijumppa ja juoksu, joten lempilaji niistä on  pilates. Tai juoksu. Tai pilates. Mutta kuten aiemmin jo kerroin, en osaa valita yhtä kuningaslajia, kun niin monta hyvää vaihtoehtoa on valittavissa.

8. Missä asennossa nukut?

Nukun kai enimmäkseen vasemmalla kyljellä selkä mieheen päin tai selälläni.

9. Kuka henkilö on vaikuttanut voimakkaimmin elämääsi?

En ole ajatellut tätä ennen. Saattaa olla että vastaus vaihtuu, kun jään miettimään, mutta ensimmäisenä tuli mieleen mummo, äidinäiti. 

10. Mikä inspiroi sinua?
Täällä blogimaailmassa olen huomannut, että minua ei motivoi liikkumaan tai laihtumaan jonkun muun tuloslistat ja liikuntapäiväkirjat. En saa siitä itse mitään, jos joku kertoo laihtuneensa kilon tai kaksi tai tehneensä salilla semmoisia ja tämmöisiä kyykkyjä ja rutistuksia (eikä se ole minulta myöskään mitään pois). Sen sijaan luen haltioituneena esimerkiksi kuvauksia tehdyistä lenkeistä, juostuista puolimaratoneista (Hyvä Brego! Hyvä Aku!), itsensä ylittämisistä ja vastoin odotuksia onnistumisista. Kai minä kaipaan sitä tunnetta ja kertomusta siihen tekemiseen, että se inspiroi. Toisaalta kun luen esimerkiksi Fit-lehteä, olen aivan valmis aloittamaan maastojuoksun tai purjelautailun tai seinäkiipeilyn, jos siitä on artikkeli lehdessä. Ne ovat yleensä kovin mukaansa tempaavia. Sportilla ja Fitnessillä on ollut aina minuun sellainen vaikutus, että tekee mieli heittää lehti kädestä ja lähteä itse tekemään sen sijaan, että istuisin sisällä ja lukisin muiden tekemisistä.

11. Mikä eläin muistuttaa sinua? 
Neiti Michelinille vastasin tähän jo naarasleijonan. Tai Neiti M taisi kysyä mitä eläintä minä muistutan. Onhan sillä käsitteellinen ero... Muistuttaiskohan sitten vaikka aasi minua. Itsepäinen, eikä tykkää muiden määräilystä.


Ja te, jotka jaksoitte lukea tänne asti, jättäkää kommentteihin merkki käynnistänne, niin järjestän teille jonkun kivan pikku arvonnan korvaukseksi siitä, etten taaskaan laita eteenpäin tätäkään haastetta, ja vielä samoilla perusteilla kuin entiset, eli tämä on kiertänyt niin monta kierrosta jo. Enkä millään keksi yhtätoista tuoretta kysymystä, joihin oikeasti haluaisin tietää vastauksen.

Tunnustuksena jaan eteenpäin ilman haastetta tämän Kiiperille, Quantinalle, Bregolle, Niinalle, TM:lle, TainalleHepalle ja Elille. Olisin mielelläni liittänyt listaan vielä Kanelin ja Iloisen. 


3 kommenttia:

 1. Kivoja faktoja susta! Nukutaan samalla tavalla ja minä myöskään en saa toisten liikuntapäiväkirjojen lukemisesta mitään...

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! En saa mistään niin hyvää mieltä kuin siitä, että joku kertoo inspiroituvansa jostain, mitä minä teen. Ihan punastuin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta!
   Nyt vasta ehdin tänne lukemaan, ja olikin kiva lukea faktoja sinusta.

   Mukavia alkaneen syksyn päiviä!

   Poista